Op 26-09-2011 een gesprek met politie agenten uit Ede gehad omdat de rapportage van de verkeersongevallen analyse dienst gereed was en het rapport nu compleet was. Zij waren beide diegene die als eerste van de hulpdiensten ter plekke waren.

Het is mogelijk zo gebeurt dat hij komend uit de richting van Arnhem op de N224 ter hoogte van het restaurant Planken Wambuis in de rechter berm is geraakt. Daarop heeft hij naar links gestuurd om uit die berm te komen maar heeft iets te veel naar links gestuurd en dreigde op de andere weg helft te komen. Hij heeft daarom weer naar rechts gestuurd maar ook weer vanwege de schrik denk ik iets te veel en zo kwam hij dus weer in de rechter berm terecht. Alleen nu zo veel dat de auto met de rechter voorkant een boom raakte en hij doorschoot naar een volgende boom.

Het is in woorden uit te leggen maar beelden zeggen meer dan woorden dus heb ik een animatie van het ongeval gemaakt om in beeld weer te geven hoe het volgens de verkeersongevallen analyse dienst van de politie gebeurt zou moeten zijn, de animatie wordt in een pop-up geopend en sluit automatisch als de animatie is afgelopen,
klik hier om het te bekijken.

De exacte plek waar het ongeval heeft plaats gevonden is hier te zien in een aanzicht hoe je op de weg vanuit Arnhem rijdt, en hier in een boven aanzicht (beide bron Google maps).

Doordat hij zijn gordel droeg heeft hij de klap overleeft, had hij die niet gedragen dan was hij hoogst waarschijnlijk ter plekke overleden. We hebben gesproken met het personeel van Planken Wambuis die als eerste ter plekke waren en de politie agenten die als eerste van de hulpdiensten ter plekke waren en beide vertelde dat Jeffrey niet meer bij bewustzijn is geweest. Voor ons een teken dat de klap op de hersenen heel erg groot moet zijn geweest. Je mag misschien wel zeggen dat het een wonder is dat hij het nog 2 weken volgehouden heeft, maar ja, aan de andere kant laat een gezonde jonge knul zich niet zomaar uit het leven zetten zonder slag of stoot. We kunnen niet onder woorden brengen hoe graag we gezien hadden dat hij die strijd wel gewonnen had.
 
 
Jeffrey van Dam 21 jaar jong overleden N224 Ede 08-06-2011 hersenletsel hersentrauma hersendruk autoongeval autoongeluk auto ongeluk ongeval dodelijke afloop zandvoort  09-06-1990 9-6-90 eitje herinneringsite gedenksite nagedachtenis nooit niet vergeten ziekenhuis ic intensive care kunstmatige coma orgaandonatie thuisopbaring crematie
© 2011 Gert-Jan van Dam